Πρώτη φορά έγκυος: τα "πρέπει" και τα "δεν πρέπει" για τους 9 μήνες

Pregnant At Christmas: A Survival Guide | BellyBelly



Κάθετι, που βιώνουμε για πρώτη φορά, είναι δύσκολο. Η εγκυμοσύνη θεωρείται από τις πιο δύσκολες, όσο και ευχάριστη, αποστολές της γυναίκας. Έχει να φροντίσει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και το έμβρυο στα σπλάχνα της και ταυτόχρονα να παραμείνει Γυναίκα.


*Διατροφή.
Ίσως το σημαντικότερο από όλα, την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ο γιατρός σας θα σας δώσει σαφέστατες οδηγίες, τις οποίες πρέπει να ακολουθείτε κατά γράμμα, για το τι, πόσο και πότε θα τρώτε.


*Στηθόδεσμος.
Όσο κι αν ακούγεται αστείο, ο στηθόδεσμος αυτήν την περίοδο θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και αργότερα. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξετε το αυξανόμενο σε βάρος στήθος σας και μην ξεχνάτε ότι στην αγορά κυκλοφορούν και στηθόδεσμοι, που –εκτός από πρακτικοί- είναι και ιδιαίτερα μοδάτοι.


*Μαξιλάρι.
Αποτελεί το πιο δημοφιλές από τα «πρέπει» της εγκυμοσύνης. Όσες δεν είχατε πρόβλημα ύπνου μέχρι τώρα, προετοιμαστείτε. Χρησιμοποιείστε ένα μεγάλο μαξιλάρι, για να στηρίξετε την κοιλιά σας, που μεγαλώνει, ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο.


*Προϊόντα ομορφιάς.
Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή τους. Δεν είναι όλες οι κρέμες ακίνδυνες. Το δέρμα σας φιλτράρει τις ουσίες, πριν περάσουν στον αμνιακό σάκο, αλλά όχι όλες.


*Προϊόντα καθαρισμού.
Δεν θα σταματήσετε να καθαρίζετε το σπίτι σας, αλλά τώρα πρέπει να προσέχετε ακόμα περισσότερο. Θα το καταλάβετε κι εσείς, θα σας ενοχλούν οι μυρωδιές, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το ποια προϊόντα του εμπορίου πρέπει να αποφύγετε.


*Παντελόνια.
Πρέπει να φοράτε κάτι άνετο, που να μην πιέζει την κοιλιά σας. Μην συνεχίσετε να φοράτε τα στενά τζιν, που πιθανά χρησιμοποιούσατε πριν μείνετε έγκυος. Υπάρχουν πάρα πολλά, ελαστικά και μη, ενώ ορισμένα έχουν διαφορετικό ύφασμα στην περιοχή της κοιλιάς.

*Κρέμα κοιλιάς. Μην την ξεχνάτε. Το δέρμα σας έχει ελαστικότητα, αλλά βοηθήστε το. Η περιφέρεια της κοιλιάς πολλαπλασιάζεται. Χρησιμοποιείστε την καλύτερη κρέμα, που θα σας συστήσει ο φαρμακοποιός σας.

*Εσώρουχα. Να θυμάστε ότι θα γίνετε μαμά, αλλά πάντοτε θα είστε και Γυναίκα. Αγοράστε λοιπόν ένα σετ σέξυ εσώρουχα εγκυμοσύνης, εάν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο θα σας φτιάξει το κέφι.


Και βέβαια, μην ξεχνάτε: τον τελευταίο λόγο για τους επόμενους μήνες έχει ο γιατρός σας.